Bağırsak Çalıştırıcı Doğal Yöntemler

Bağırsak çalıştırıcı doğal yöntemler

Dünya üzerinde birçok insanın yaşadığı kabızlık problemi; beslenme, hastalıklar ve yanlış yaşam tarzı gibi etkenlerden dolayı artarak birtakım sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor. Peki kabızlık neden olur? Kabızlığı gidermek için ne yapmalıyız? Bağırsak çalıştırıcı yemekler, bitkiler, egzersizler.. kısacası tüm bağırsak çalıştırıcı doğal yöntemler nelerdir tek tek üzerinde duralım.

Kabızlık, dışkılamanın haftada üç kez ya da daha az olması veya dışkılarken zorlanma durumuna denir. Çoğunlukla dışkının tam boşalmaması, dışkıda incelme, ağrılı dışkılamaya sebep olur.

Kabızlık Belirtileri

  • Sert dışkılama,
  • Dışkının çok az gelmesi,
  • Ikınma, zorlanma olması,
  • Tam boşaltamama hissi,
  • Haftada üç veya daha az kez dışkılamak.

Kabızlık Nedenleri

  • Bağırsaklardaki floranın bozulması.
  • Magnezyum eksikliği.
  • Yanlış beslenmek.
  • Hareketsiz yaşam tarzı.
  • Tuvalet ihtiyacını ertelemek.
  • Gün içinde az sıvı almak.
  • Rektum veya kolondaki rahatsızlıklar.
  • Hormonal bozukluklar.
  • Stres, depresyon, psikolojik travmalar.
Görüldüğü gibi kabızlığın birçok sebebi bulunuyor. Belki de bu listedeki bir değil birden fazla sebep bir araya gelerek sizde kabızlığa yol açıyor olabilir. Bu yüzden kabızlık için bağırsak çalıştırıcı tek bir yöntem değil birden fazla yöntem uygulamanız gerekebilir.

Kabızlık İçin Neler İyi Gelir?

Kabızlığı önlemek için bağırsakların hareketini düzene sokmalıyız. Bağırsak hareketlerini düzene sokabilmek için öncelikle kabızlığın altında yatan sebepleri belirlemeli, bu doğrultuda harekete geçmeliyiz.

1. Bağırsak Çalıştırıcı Yemekler Nelerdir?

Mutlaka liften zengin beslenmeliyiz. Liften zengin besinler meyveler, sebzeler, baklagiller olarak karşımıza çıkar. İşte bağırsak çalıştırıcı yiyecekler:

Bamya tohumu

kabızlık için bamya tohumu

Akşamdan 7 tane bamya tohumunu ıslatıp sabah aç karnına çiğneyerek yutun. 2 Hafta boyunca yapabilirsiniz.

Hindistan cevizi

hindistan cevizi kabızlığa iyi gelir

Hindistan cevizi suyu adeta doğal bir müshil yerine geçer. Ayrıca Hindistan cevizi mantar rahatsızlıklarına da çok iyi gelir.

Keten tohumu

kabızlığa keten tohumu iyi gelir

Keten tohumuna biraz zeytin yağı dökerek yediğinizde hem bağırsak çalıştırıcı olarak görev yapar hem de tok tutar.

Patlamış mısır

patlamış mısır bağırsakları çalıştırır

Patlamış mısır içindeki zengin lif içeriğinden dolayı tuvalete çıkmanıza yardımcı olur. Tuzsuz ve yağsız olarak tüketmelisiniz.

Meyveler

meyveler bağırsaklara iyi gelir

Portakal, greyfurt, kivi, elma, kayısı, avokado, incir, erik, üzüm gibi meyveler bol lif içerir.

Sebzeler ve baklagiller

sebzeler bağırsaklara iyi gelir

Kuru fasulye, nohut, barbunya, mercimek, pancar, pırasa, enginar, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, bezelye gibi besinler çok iyi bağırsak çalıştırıcı yiyecekler olarak karşımıza çıkar.

Ayrıca günde 8-10 bardak su içmeyi unutmamalıyız.

2. Bağırsak Çalıştırıcı Bitkiler Nelerdir?

Rezene

rezene hazımsızlığı, şişkinliği geçirir

Çay olarak tüketebileceğiniz rezenenin faydaları saymakla bitmez. Hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık problemlerine karşı birebirdir. Gaz sancılarına, baş ağrılarına, adet sancısına iyi gelir, idrar söktürür, anne sütünü arttırır. 

Açlık otu

açlık otu kabızlığa birebirdir

Deve gözü, erkek sinameki gibi isimlerle de anılan açlık otu, kabızlık problemine çok iyi gelir. Yağ yakımı sağlar, tokluk hissi verir, hazımsızlık, gaz gibi şikayetlerin giderilmesinde yardımcı olur. Kaynamış bir bardak suya  10 tane açlık otu atıp 5-6 dakika demlendirin, daha sonra açlık otlarını süzerek içebilirsiniz.

Sinameki

sinameki doğal müshildir

Doğal müshil olarak bilinir, aynı zamanda idrar söktürücü olarak da görev yapar. Kabızlığa ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

Kiraz sapı

kiraz sapı ödem attırır, bağırsakları çalıştırır

Hem idrar söktürerek ödem attırır hem de bağırsak çalıştırıcı olarak görev yapar. Çay olarak tüketebilirsiniz.

Kuşburnu

kuşburnu iyi bir bağırsak çalıştırıcı olarak görev yapar

Bağırsakların çalışmasını hızlandırır, şişkinliğe iyi gelir, hazımsızlık sorununu giderir.

Isırganotu

bağırsakların hareketini dengeler

Şişkinliği yok eder, kabızlığı önler. Bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı ısırgan otu koyarak çay şeklinde içebilirsiniz.

3.Bağırsak Çalıştırıcı Egzersizler Nelerdir?

Yürüyüş yapmak

yürüyüş yapmak bağırsak çalıştırıcı bir aktivitedir

Haftada en az 3 kez, mümkünse her gün en az 40 dakika yürümek mükemmel bir bağırsak çalıştırıcı egzersizdir.

Yoga

yoga yapmak

Yoga yapmak; bedenimize odaklanmamızı, stresimizi azaltmamızı, nefesimizin düzenlenmesini ve tüm bedenin işleyişinin dengelenmesini sağlar. Düzenli şekilde yapılan yoganın vücut dengesini ve tüm organların çalışmasını olumlu yönde etkilediği görülmüştür.

Bisiklete binmek

bisiklete binmek

Bisiklet, ağırlıklı olarak vücudun alt gruplarını çalıştırır. Günde 40 dakika bisiklet binmek sindirimi kolaylaştırır, şişkinliği ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

Pilates

pilates yapmak

Pilates, bedenin hemen hemen tüm noktalarını çalıştırarak kan dolaşımını arttırır, sindirimi kolaylaştırır, bağırsaklardaki hareketi dengeler ve kabızlığı önler.

Yüzmek

yüzmek

Vücudun her yerini çalıştıran en güzel egzersizlerden birisi olan yüzme sporu sindirimi kolaylaştır, kan dolaşımını hızlandırır, bağırsaklardaki hareketleri dengeler.

Kabızlık; doğru beslenme, hareketli yaşam, stresten uzak durma, varsa hormonal ve sindirim sistemi problemlerinin tedavisi ile baş edilebilir bir rahatsızlıktır. Bağırsak çalıştırıcı yöntemleri uygulayarak kabızlığın üstesinden gelebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Teşekkürler♡

    YanıtlaSil
  2. Merkur 34C Review 2020 | YSKX
    Read Merkur 34C review before you buy. Find out 메리트 카지노 고객센터 the septcasino most up-to-date information on this popular Merkur safety razor. 바카라 사이트

    YanıtlaSil

Yorum Gönder