Hangi Maden Suyu Tercih Edilmeli?

hangi maden suyu tercih edilmeli

Sağlıklı bir şekilde varlığımızı sürdürebilmemiz adına vücudumuz, yaşam boyunca birçok minerale ihtiyaç duyar. Maden suyu tüketmek vücudumuza ihtiyacı olan mineralleri alabilmek için oldukça pratik ve iyi bir yoldur. Mineral bakımından zengin olan maden suları kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum, florür gibi mineraller içerir. Fakat bu sayılan mineraller bütün maden suyu markalarında eşit bulunmuyor bu durum da hangi maden suyu tercih edilmeli sorusunu akıllara getiriyor.

Doğal maden sularının faydaları, saymakla bitmiyor bunlardan bazıları:
Vücudun asit baz dengesini korumaya yardımcıdır.
Kas, kemik ve diş sağlığını destekler.
Sindirimi kolaylaştırır.
Vücutta sıvı elektrolit dengesini sağlamaya yardımcıdır.

Yukarıda sayılan faydaları maksimum derecede sağlayabilmek adına hangi maden suyu daha iyi sorusunun cevabı olarak maden suyu mineral değerleri karşılaştırması yapalım.

hangi maden suyu daha iyi
-mg/L-

Seçimimizde Hangi Kriterlere Bakmalıyız?

Marketlerde birçok marka bulunduğu için akıllara ister istemez hangi maden suyu tercih edilmeli sorusu gelir. Bu soruya verilebilecek en iyi cevap; seçim kriterlerimiz her zaman sağlık hedeflerimizle uyumlu olmalıdır şeklindedir. O zaman sağlık hedeflerini gruplandırarak hep birlikte inceleyelim.

Hazımsızlık, Spor Sonrası, Keyif ve Genel Sağlık İçin İçilecekse

Sodyum miktarını düşük tutup en yüksek kalsiyum ve magnezyum alabileceğiniz Beypazarı, Uludağ, San Pellegrino en iyi tercihlerdir.

Yaz Sıcakları Gibi Çok Tuz Kaybettiğiniz Dönemlerde İçilecekse

Eğer yemeklerde çok fazla tuz tüketen birisi değilseniz, aynı zamanda tansiyonunuzun düşmesini ve halsizleşmeyi istemiyorsanız yüksek sodyum içeren Kızılay, Avşar, Sırma tercih etmelisiniz.

Özel Bir Diyet Uyguluyorsanız veya Yüksek Tansiyon Hastasıysanız

Mutlaka doktorunuza ya da  diyetisyeninize danışarak marka tercihinde bulunmalısınız.

Meyveli Soda? Aromalı Mineralli Su Tercih Edilmeli mi?

Bu içecekler basit şeker veya yapay tatlandırıcı içerdiklerinden sağlıklı tercihler değillerdir. Özellikle diyabet hastaları için önerilmez. Basit şekerin çok fazla kullanımı kilo alımı, insülin direnci gibi sorunlara yol açarken yapay tatlandırıcılar ise kanserojen madde içerir. Çok fazla tüketilmeleri sağlık sorunlarına yol açar.

Güzel bir aroma elde etmek için sade maden suyu içerisine limon, salatalık, nane, çilek, portakal gibi doğal besinler ekleyebilirsiniz.

Soda mı Maden Suyu mu?

Halk arasında ikisi birbirinin yerine kullanılsa da birbirlerinden farklı içeceklerdir. Soda, içme suyuna karbondioksit ve sodyum eklenmesi ile elde edilir ve içerisinde herhangi bir mineral bulunmaz.  Maden suyu, yerin en derin katmanlarından çıkartılan, çözünmüş mineral tuzları, gaz ve elementler içeren doğal bir içecektir. Sodanın ise mideyi rahatlatmaktan başka işlevi bulunmaz.

Ne Zaman İçilmeli?

Güne başlarken, gün ortasında ya da akşam günün her saati rahatlıkla tüketebilirsiniz. Hazımsızlığa iyi gelmesi amacıyla yemeklerden sonra tükettiğinizde ise yemekten yaklaşık 1 saat sonra tüketmeye dikkat etmelisiniz. Aksi halde yemekten sonra erken tüketimi daha fazla şişkinliğe yol açacaktır. Ayrıca günde sadece bir ya da iki şişe tüketmeniz yeterlidir.

Son Olarak...

Yukarıda hangi maden suyu tercih edilmeli sorusunun cevaplarını detaylı olarak inceledik. Özetlemek gerekirse içindeki mineral değerleri bilinmeli, etiketlerine bakılmalı böylece; sağlık durumuna ve ihtiyaca göre seçim yapılmalıdır. Hangi maden suyu daha iyi karşılaştırmasına gelecek olursak sayılan markaların birbirinden üstün olmadığı, kişiye göre tercih yapılması gerektiği unutulmamalıdır.

Yorumlar