Tek Başına Yapılacak Harika Aktiviteler

tek başına yapılacak aktiviteler
Tek başına ne yapılır ki diyenlerden misiniz? Genellikle herhangi bir aktivite yapmak için birilerinin size eşlik etmesini bekler, kimseyi bulamazsanız vaz mı geçersiniz? Eğlenmek için her zaman birilerinin eşlik etmesini beklerseniz büyük zaman kaybedersiniz ve hayat akışından çok şey kaçırırsınız. Tek başına yapılacak aktiviteler ile bu zaman kaybını önleyebilir, boş vakitlerinizi kendinizle zaman geçirerek eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Tek başına yapılacak aktiviteler bulmak istiyorsunuz ama ne yapacağınıza karar veremiyor musunuz? O zaman bu yazı tam size göre. Evde ve dışarıda tek başına yapılacak aktiviteler, arkadaşsız yapılan eğlenceli şeyler hepsi bu yazıda! Haydi kendi kendinizin en iyi arkadaşı olun! Tek başına yapılacak aktiviteler arasından en beğendiklerinize hemen başlayın.

Sizin için hazırlanan tek başına yapılacak aktiviteler listesinin tam 12 harika önerisine göz atın:

1. Öz bakımınıza zaman ayırın

boş günde ne yapılır

Tek başına yapılacak aktiviteler listemizin ilk harika aktivitesi kendinizi şımartmak olmalı tabi ki de. Güzel müzikler eşliğinde rahatlatıcı bir banyoya zaman ayırın. Ya da uzun zamandır ertelediğiniz kişisel bakımınızla ilgilenin.

2. Sevdiğiniz filmi ya da diziyi izleyin

Tamamen kendi zevkinize uygun bir filmi ya da diziyi izlemenin tam sırası! Birlikte olduğunuz insanlar beğenmiyor diye izlemeyi ertelediğiniz veya izlemeye vakit bulamadığınız filmi ya da diziyi hemen açıp izleyebilirsiniz. Tek başına yapılacak aktiviteler içinde en pratik ve keyifli aktivitelerden birisi diyebiliriz.

3. Egzersiz yapın

yalnızken ne yapmalı?
Evdesiniz ve yapacak bir şey bulamıyorsanız, biraz da canınız sıkıldıysa kalkın ve egzersiz yapın. Nasıl canlandığınıza ve enerjinizin yerine geldiğine inanamayacaksınız. Üstelik hangi egzersizden hoşlanıyorsanız onu seçebilir, nasıl yapıldığını bilmiyorsanız Youtube videoları sayesinde doğru şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz spor salonuna da yazılabilirsiniz. Egzersiz, hem bedeninizin şekillenmesine yardımcı olur hem de modunuzu yükseltir. Tek başına yapılacak aktiviteler serisinin en faydalı aktivitesi bu olsa gerek.

4. Yeni yemek tarifleri deneyin

Evde tek başına yapılacak aktiviteler arasında bir diğer harika alternatif ise yeni yemek tarifleri denemek. Eğer mutfağa ilginiz varsa tatlıdan tuzluya, sağlıklı tariflerden hamur işlerine, yöresel lezzetlerden dünya mutfaklarına kadar çok çeşitli tarifler öğrenip deneyebilirsiniz. Unutmayın yemekler kötü olursa etrafınızda sizi eleştirecek insanlar yok, harika bir iş çıkarttığınızda ise yemeklerin hepsini siz yiyebilirsiniz!

5. Alışverişe çıkın

eğlence için ne yapılır?

Keyifli bir alışverişe çıkmaya ne dersiniz! Dışarıda tek başına yapılacak aktiviteler arasındaki en eğlenceli aktivitelerden birine hoş geldiniz. Üstelik mağazada saatlerce zaman geçirseniz bile yanınızda sıkıldım diyen kimse yok ya da tam tersi birisini mağazada saatlerce beklemeniz de gerekmeyecek. Tamamen kendi kendinizin patronusunuz. İki ürün arasında kaldıysanız ve birilerine sorma ihtiyacı duyuyorsanız satış danışmanları ne güne duruyor? İhtiyacınız olduğunda çalışanlara danışabilir ve yalnızlığınızın tadını çıkarabilirsiniz.

6. Sinemaya ya da tiyatroya gidin

Sinemaya yeni gelen filme gitmek istediğiniz halde birini bulamadığınız için gitmediğiniz oldu mu? Tiyatro oyunlarını çok seviyorsunuz fakat sizinle gelecek kimse bulamıyor musunuz? O zaman kendinizi bu zevklerden mahrum bırakarak çok şey kaçırıyorsunuz. Yapacağınız şey çok basit, hazırlanın ve biletinizi alıp o çok istediğiniz filme veya oyuna gidin. Zaten yanınızda birisi olsa bile film esnasında onunla konuşacak değilsiniz ya! O zaman sinemaya ve tiyatroya gitmek de tek başına yapılacak aktiviteler arasında yerini alsın!

7. Uzun bir yürüyüşe çıkın

yalnız ne yapılabilir?

İster şehrin caddelerinde, isterseniz en yakın yürüyüş parkurunda ya da doğada ağaçlar ve kuş sesleri arasında uzun bir yürüyüşe çıkın. Kendinizle baş başa olmanın tadını çıkarabileceğiniz, uzun uzun hayatınızda olup bitenleri değerlendirebileceğiniz, aynı zamanda dilerseniz de kafa dağıtabileceğiniz harika bir aktivite! Tek başına yapılabilecek aktiviteler arasında favori aktivite olarak gösterebiliriz. Çünkü yalnız şekilde yürüyüşe çıkmak dünyanın en rahatlatıcı, huzur verici aktiviteleri arasında yer alır.

8. Kişisel gelişiminize katkıda bulunun

Tek başına yapılacak aktiviteler içerisine hem keyifli hem de kişisel gelişiminize katkıda bulunacak aktiviteler ekleyin. Örneğin kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz. Güçlü iletişim teknikleri, zaman yönetimi, meditasyon, pozitif düşünme, farkındalık vb. ile ilgili Youtube videoları izleyebilir, online veya yüz yüze seminerlere katılabilirsiniz. Yeni bir dil öğrenebilirsiniz ya da fotoğrafçılık, müzik aleti çalmak gibi ilgilendiğiniz konularda kurslara yazılabilirsiniz. Bu geniş yelpazede seçim size kalmış!

9. Yeni yerler keşfedin

dışarıda yapılacak etkinlikler

Rotanızı belirleyin ve ister günübirlik isterseniz kalmalı olarak seyahatinizi planlayın. Yalnız başınızayken istediğiniz yere gidebilir, istediğiniz yeri görebilir, bir sürü fotoğraf çekebilir böylece harika bir gün geçirebilirsiniz!

10. Kitap okuyun

Kitap okumak, tek başına yapılacak aktiviteler içerisinde en keyifli, aynı zamanda zihin geliştiren aktivitelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yoğunluktan dolayı uzun zamandır ertelediğiniz kitaba başlayabilirsiniz. Unutmayın birilerinin önerisinden ziyade gerçekten sizin hoşunuza giden kitabı okumalısınız.

11. Oyun oynayın

evde sıkılınca yapabileceğimiz şeyler

Tek başına yapılacak aktiviteler listemizin eğlenceli önerilerinden birisi de oyun oynamak. Playstation, tablet, pc, telefon gibi platformlarda hoşunuza giden oyunu açın ve eğlencenin tadını çıkarın. Ben teknolojiden hoşlanmıyorum diyorsanız da sudoku, puzzle gibi aktiviteleri denemeye ne dersiniz?

12. Yeni müzik listeleri oluşturun

Harika bir müzik listesine sahipsiniz ama bu listeyi oluşturalı uzun zaman oluyor. Siz hala aynı müzikleri dinlerken her yıl yepyeni harika müzikler çıkmaya devam ediyor. Youtube ya da Spotify'ı açıp müzik listenizi güncellemeye ne dersiniz?

Tek başına yapılacak aktiviteler listesinde tam 12 harika öneri ile yazımızı sonlandırıyoruz. Aralarından favori aktivitenizi seçin, yalnızlığınızın tadını çıkarın!

Yorumlar