Yeni Yıl İçin Maddeler Halinde Sağlıklı Yaşam Önerileri

maddeler halinde sağlıklı yaşam önerileri

Bir yılı daha arkamızda bıraktık, artık koskoca yeni bir yıl önümüzde. Yeni yıl dileklerinin başında ise sağlık, mutluluk, huzur, başarı... geliyor. Aslında tüm bu isteklerin başını sağlık dileği çekiyor. Bedenen ve ruhen sağlıklı olmak yeni yıl planlarımızın en önemli parçası olsa gerek.

Yeni yılda kendinizin en iyi versiyonunu yaratmak için sağlıklı yaşam hedeflerinizi hayata geçirin. Yeni yılda tüm bunları yapmaya başlarsanız 1 yıl değil 1 ay sonra kendinize inanamayacaksınız. Ekran görüntüsü almaya hazırlanın. Sağlıklı bir yaşam için neler yapabiliriz diyenlere son derece pratik, aynı zamanda etkili olan maddeler halinde sağlıklı yaşam önerileri:

1. Yeterli ve dengeli beslendiğinizden emin olun

Sağlıklı yaşam önerileri arasında basit görünen ancak en önemli ve üzerinde durulması gereken konu beslenmedir. Popüler diyetlerle sağlığınızdan olmayın. Fazla kilo veya olması gerekenden az kilo problemleriniz olabilir. Aç olmadığınız halde duygusal yemek yemeye yöneliyor olabilirsiniz. Yeni yılda tüm bunları aşmak, fit, aynı zamanda sağlıklı bir görünüme kavuşmak için kendinize beslenme düzeni oluşturun. Yeni beslenme düzenine ihtiyacınız varsa bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin.

2. Hareketli yaşam tarzını benimseyin ve düzenli egzersiz yapın

Sağlıklı yaşam önerileri deyince egzersizden bahsetmemek olmazsa olmazdı tabi ki de! Daha fit, daha zinde ve şekilli bir bedene kavuşmak için egzersizi yaşam tarzı haline dönüştürün. Sevdiğiniz herhangi bir egzersizi haftanın en az üç günü yapmaya özen gösterin. Ben hiçbir egzersizi yapamam diyorsanız dans edebilirsiniz, asansör yerine merdiven kullanabilirsiniz ya da sadece yürüyüş yapabilirsiniz.

3. Ertelemeyin

İşlerinizi planlayın. Günlük, haftalık, aylık şekilde planlar yapabilirsiniz. Ertelediğiniz işler size stres yaratır. Hangi birinden başlayacağınızı kestiremiyorsanız işlerinizi öncelik sırasına göre sınıflandırıp en önemli ve acil olanından başlayın. 

4.Kendinizi geliştirin

maddeler halinde sağlıklı yaşam önerileri

Sağlıklı yaşam önerileri arasında yaşam kalitenizi arttıracak kişisel gelişim programları da yer alıyor. Online veya yüz yüze eğitimler. İlgi alanınız dahilinde veya mesleki gelişiminiz için kurslar. Ücretsiz youtube videoları, kişisel gelişim kitapları hepsi kendinizi geliştirme yolunda biçilmiş kaftan niteliğinde.

5. Nazik olun

Hem kendinize hem de diğer insanlara kaşı nazik olun. Sağlıklı yaşam önerileri içindeki en güzel maddeler arasında şüphesiz ki nazik olmak yer alıyor. Kendinizi suçlamayı, yargılamayı bırakın ve kendi kendinizi anlamaya gayret gösterin. Aynı şeyi diğer insanlar için de uygulayın. Bol bol teşekkür etmeyi de unutmayın!

6. Cildinize özen gösterin

Cildimiz sahip olduğumuz en büyük organ. En büyük işlevi ise bizi zararlı etkenlerden koruyan bariyer görevi görmesi. Dolayısıyla en iyi bakımı hak ettiği şüphesiz! Eh, hal böyle olunca sağlıklı yaşam önerileri arasında cilt bakımı da yerini alıyor. Doğru cilt bakım ürünlerini seçmek ve uygulamak, cildimizi temiz tutmak cildimize dışarıdan verebileceğimiz bakımlar. İçeriden vereceğimiz bakımları ise bol su içmek, sağlıklı beslenmek, yeteri kadar vitamin ve mineral aldığımızdan emin olmak, kaliteli uyumak oluşturuyor.

7. Su içmeyi ihmal etmeyin

Sağlıklı yaşam önerileri arasında pratik, aynı zamanda çok işlevli bir davranış biçimi arıyorsanız bol su içmek tam size göre. Vücut ağırlığımızın ortalama olarak %60'ını su oluşturuyor. Bu da suya ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun en önemli göstergesidir. Anlam veremediğimiz baş ağrılarının, halsizliğin, sindirim problemlerinin, uyku bozukluklarının ve daha birçok rahatsızlığın temelinde yeteri kadar su içmemek yatar. Günde yaklaşık 8-10 bardak su içmek yeterli olsa da bu aktivite durumuna ya da hava sıcaklığına göre değişkenlik gösterebilir.

8. Meditasyon yapın

maddeler halinde sağlıklı yaşam önerileri

Bu madde sağlıklı yaşam önerileri arasındaki en rahatlatıcı olanı. Meditasyon yapmak çok uzun yıllardan beri var olan bir kavram. Şimdilerde ise modern yaşamın getirdiği stresten biraz olsun arınabilmek amacıyla oldukça popülerlik kazanmış durumda. Kendi dünyanızda benzersiz bir keşfe çıkmak, zihninizde temizlik yapmak, gündelik stres faktörleriyle daha rahat başa çıkmak için günde 15-20 dakikanızı meditasyon yapmaya ayırabilirsiniz.

9- Mola verin

Yetiştirmemiz gereken bir sürü iş, bizi bekleyen sorumluluklar derken bazen mola vermeyi es geçiyoruz. Kendimize hiç zaman ayırmadığımız zaman tükenmişlik sendromu ortaya çıkabiliyor. Bu da hayattan zevk alamamaya, verimliliğin düşmesine, fiziksel ve ruhsal sağlık problemlerine yol açıyor. İyi bir zaman yönetimi planı ve biraz çevresel yardım ile kendimize zaman ayırabilir, bu olumsuzlukların önüne geçebiliriz.

10. Gece 23.00 ile sabah 5.00 arasında uykuda olun

Daha sağlıklı olmak isterken genç görünmeye de önem verenler için sağlıklı yaşam önerileri listesine 23.00-5.00 saatleri arasında uykuda olmanın önemini eklememek olmazdı! Bu saatler melatonin hormonunun en yoğun salgılandığı saatlerdir. Melatonin hormonu, hücrelerin yenilenmesini, uyku ritminin düzenlenmesini, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. 

Yeni yıla daha zinde, sağlıklı bir beden ve zihinle başlamak kendinize vereceğiniz şüphesiz en güzel hediye. Maddeler halinde sağlıklı yaşam önerileri yazımız bu konuda ayrıntılı bir rehber niteliği taşıyor. Listede yer alan uygulaması kolay, etkileri büyük sağlıklı yaşam önerileri ile yaşam kalitenizi en yüksek seviyeye çıkarmanız dileğiyle.

Yorumlar